26. leden 2015 / Novinka

Míchané nápoje s LIMO BAR: Martini Fantasia, Columbo, Beton, Gin & Tonic.

Chuť na koktejl v nás občas probudí jen pohled na obrázek koktejlu. Připravit si koktejl doma není žádná věda. My přidáváme pár tipů na to, co z výborné domácí limonády či sody můžete vyrobit za pár minut doma.

Martini Fantasia
Ingredience:
5 cl Martini Rosso 
5 cl pomerančového džusu 
1 cl grenadiny 
2 lžičky sirupu LIMO BAR limetka
perlivá voda vyrobená výrobníkem sody LIMO BAR

Postup:
Předepsané suroviny (Martini Rosso, pomerančový džus, grenadinu a sirup LIMO BAR limetka) nalijeme přes led do old fashioned sklenky, zamícháme a nakonec dolijeme perlivou vodou. Nápoj ozdobíme plátkem pomeranče a koktejlovou třešničkou.


Columbo
Ingredience:
4 cl Campari Bitter 
4 cl pomerančového džusu 
2 lžičky sirupu LIMO BAR citron 
2 lžičky sirupu LIMO BAR pomeranč
tonik vyrobený ze sirupu LIMO BAR na dolití

Postup:
Všechny ingredience kromě toniku promícháme v šejkru s kostkami ledu. Poté přecedíme smíchaný obsah do sklenky. Dolijeme tonikem a okraj sklenice ozdobíme plátkem pomeranče.



Beton
Ingredience:
5 cl Becherovky
10 cl toniku vyrobeného ze sirupu LIMO BAR
2 lžičky sirupu LIMO BAR citron

Postup: 
Do velkéhu tumbleru vložíme několik kostek ledu. Přilijeme Becherovsku, citronový sirup a doplníme tonikem. Sklenici ozdobíme plátkem citronu.


Americká limonáda
Ingredience:
sirup LIMO BAR malina
pomeranč 
grapefruitový džus 
perlivá voda vyrobená výrobníkem sody LIMO BAR
višňový sirupy LIMO BAR 4 lžičky

Postup:
Do sklenice vložíme brčko s násadkou lžíce. Na dno sklenice typu velký tumbler nalijeme asi 1 cm od dna sklenice malinový sirup LIMO BAR. Oloupaný a na plátky nakrájený pomeranč poklademe na sirup (asi 4 plátky). Do poloviny zalijeme grapefruitovým džusem, ale opatrně - nápoj vypadá lépe, když se sirup s džusem nepromísí a vytvoří tak dvě vrstvy. Poté do zbytku sklenice dolijeme sodou. Dále opatrně po lžičkách přidáme višňový sirup (protože je tmavý vytvoří tak v grapefruitovém džusu duhu). Libovolně ozdobíme okraj sklenky ovocem.

Postupně budeme přidávat další a další míchané nápoje.



ANANAS FIZZ
Ingredience:
3 cl světlého rumu Bacardi 
6 cl ananasového džusu 
3 lžičky sirupu LIMO BAR ananas
perlivá voda vyrobená výrobníkem sody LIMO BAR

Postup:
Do šejkru dáme několik kostek ledu, 3 lžičky ananasového sirupu LIMO BAR, ananasový džus, rum a protřepeme. Přes sítko nalijeme do tumbleru a doplníme sodovkou. Nápoj ozdobíme ananasem.



Gin & Tonic
Ingredience:
4 cl gin 
Tonic vyrobený ze sirupu LIMO BAR na dolití
2 lžičky sirupu LIMO BAR citron 
Plátek citronu či salátové okurky

Postup:
Do tumbleru vložíme několik kostek ledu a nalijeme gin, tonic a citronový sirup. Nápoj ozdobíme plátkem citronu či salátovou okurkou.